Sulis 1907

Action / Drama / Norsk1 t. 46 min.12 år
Bilde fra 'Sulis 1907'Plakat for 'Sulis 1907'

Forestillinger

Henter forestillinger

Et nytt storslagent historisk drama fra Nils Gaup – om opprøret som formet Norge

Året er 1907.

Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wenström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wenström har imidlertid andre planer.

Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup (Veiviseren (1987), Kautokeino-opprøret (2008), Birkebeinerne (2016) mm.) med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Premiere:
06.10.2023
Originaltittel:
Sulis 1907
Regi:
Nils Gaup
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Otto Fahlgren, Simon J. Berger, Pernille Sandøy, Alexandra Gjerpen, Rune Temte, Stig Henrik Hoff, Heidi Ruud-Ellingsen
Sjanger:
Action / Drama / Norsk
Spilletid:
1 t. 46 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder enkelte scener med slosskamper og voldshandlinger. Da disse er lite nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
Storyline Nor