Konvoi

Krigsfilm / Spenning12 år
Bilde fra 'Konvoi'Plakat for 'Konvoi'

Forestillinger

Henter forestillinger

«Konvoi» er inspirert av virkelige hendelser og handler om et av de største dramaene som utspant seg på havet under andre verdenskrig.

Sommeren 1941 virket Hitlers krigsmaskin ustoppelig. Etter å ha underlagt seg store deler av Europa, invaderte Tyskland nå Sovjetunionen. De allierte ble tvunget til å hjelpe. Konvoier av lasteskip ble fylt til randen med krigsmateriell og begynte den farefulle ferden fra Island til Murmansk og Arkhangelsk.

I Konvoi følger vi et norsk lasteskip på den dramatiske reisen. Under ferden splittes konvoien og de blir overlatt helt til seg selv. Uten noe form for militær bakgrunn står mannskapet nå ansikt til ansikt mot den tyske krigsmaskinen i det iskalde Nordishavet. Under ustoppelig angrep kjemper det unge mannskapet en kamp med livet som innsats for å få lasten frem, få en slutt på krigen og få komme hjem.

Premiere:
25.12.2023
Originaltittel:
Konvoi
Regi:
Henrik Martin Dahlsbakken
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2023
Skuespillere:
Heidi Ruud Ellingsen, Jon Ranes, Preben Hodneland, Kristian Repshus, Olav Waastad, Adam Lundgren, Fredrik Stenberg D-S, Tord Kinge, Jakob Fort, Anders Baasmo, Tobias Santelmann
Sjanger:
Krigsfilm / Spenning
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Produksjonsselskap:
Fantefilm