SAINT MAUD

Grøsser / Skrekkfilm 1 t. 24 min. 15 år
Saint Maud SM_R3_3.10.1.tif
Saint Maud SAINT MAUD_POSTER_NO_A4 W 13NOV.jpg

Fra studioet bak Hereditary, Midsommar og The Witch. Saint Maud er en psykologisk skrekkfilm som gir oss et originalt og ubehagelig innblikk i tro, galskap og frelse i en fallen verden.

Hjemmesykepleieren Maud ankommer Amandas hus, en berømt danser som nå har blitt skjør og skrøpelig av sykdom og som nå er isolert i sitt eget hjem. Maud har tidligere jobbet ved et større sykehus hvor flere av pasientene har dødd på mystisk vis. Amanda lar seg fascinere av den ekstremt religiøse unge kvinnen som gir henne noe annet å tenke på enn sykdommen. Maud blir til gjengjeld ubehagelig besatt av sin nye pasient.

Gjennom ekstatiske beskjeder som hun tror kommer direkte fra Gud blir hun overbevist om at hun har blitt sendt til Amanda for å utføre en guddommelig handling. Etterhvert som Maud begynner å miste grepet om virkeligheten, forandrer hennes pleie seg til et dødelig oppdrag om å redde Amandas døende sjel – koste hva det koste vil

Premiere:
20.11.2020
Originaltittel:
Saint Maud
Regi:
Rose Glass
Språk:
engelsk
Skuespillere:
Morfydd Clark
Jennifer Ehle
Lily Knight
Lily Frazer
Sjanger:
Grøsser / Skrekkfilm
Spilletid:
1 t. 24 min.
Nasjonalitet:
England
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen har en angstskapende stemning og inneholder blodige og nærgående voldshandlinger. Den får derfor aldersgrense 15 år.