Knerten og Sjøormen

Familiefilm / Barnefilm 1 t. 11 min. Tillatt for alle
Lillebror og Eddy i Knerten og sjøormen
Knerten og sjøormen
Knerten og Sjøormen er den femte filmen i serien om bestevennene Lillebror og Knerten.

I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.
Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede - ikke en gang Knerten! Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne.

Originaltittel:
Knerten og sjøormen
Regi:
Tove Undheim
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Espen P. A. Lervaag
Filip Mathias Eide
Mia Ålvik
Anette Hoff
Silya Nymoen
Silje Storstein
Sjur Vatne Brean
Kristoffer Olsen
Sjanger:
Familiefilm / Barnefilm
Spilletid:
1 t. 11 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder enkelte noe dramatiske scener der Knerten er i fare. Da disse er kortvarige og foregår i en trygg ramme, blir filmen tillatt for alle.
Produksjonsselskap:
Paradox Film 5 AS